Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης «ξεσκονίζει» τον φάκελο με τη δικογραφία που αφορά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συγγενικά του πρόσωπα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

papakwnstantinou622

Ήδη ξεκίνησε τη μελέτη της δικογραφίας που αφορά στον πρώην τσάρο της οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαλαγανίδης θα αρχίσει την ανάκριση επί της ουσίας της υπόθεσης, ενώ δεν αναμένεται σύντομα να αρχίσει να καλεί τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο γραφείο του. Πάντως, ο ειδικός ανακριτής εξετάζει το ενδεχόμενο να «τραβήξει» τις συναφείς υποθέσεις-δικογραφίες των μη πολιτικών προσώπων που είναι εκκρεμείς στους οικονομικούς εισαγγελείς, για να ερευνηθούν όλες αυτές οι δικογραφίες μαζί από τον ίδιο.

Η δικογραφία τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Οι δικογραφίες αυτές αφορούν στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ. Επίσης, άλλη, δεύτερη δικογραφία αφορά στον –επίσης επικεφαλής του ΣΔΟΕ- Γιάννη Καπελέρη. Να σημειωθεί ότι σε βάρος του κ. Διώτη έχει ασκηθεί ποινικής δίωξης για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου, ενώ σε βάρος του Καπελέρη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία.

Τα συγγενικά πρόσωπα

Η τρίτη δικογραφία αφορά σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα στα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, το σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, που από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολαρία και τον Ανδρέα Ρωσσώνη.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανοίξει ήδη ο δρόμος για την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο μετά την ομόφωνη απόφαση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα (δύο κακουργήματα και ένα πλημμελήματα) που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By