Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η διανομή ροδάκινων σε ευπαθείς ομάδες

Ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών λόγω του ρωσικού εμπάργκο

rodakinaA

Θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσυρσης ροδάκινων για διανομή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών λόγω του ρωσικού εμπάργκο. Η τιμή ανά κιλό για δωρεάν διανομή που προβλέπει η Ε.Ε είναι 27 λεπτά το κιλό δια μέσου των ομάδων παραγωγών και 13,5 λεπτά το κιλό για τους μεμονωμένους παραγωγούς.

Ειπλόεν, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης μετά το πέρας της σύσκεψης με τους ροδακινοπαραγωγούς, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος, ζήτησε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στο πλαίσιο πάντα των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Ερωτηθείς για το ύψος των αδιάθετων ποσοτήτων (ηρτημένη στα δέντρα παραγωγή και αποθηκευμένων στα ψυγεία) απέφυγε να τις προσδιορίσει, τονίζοντας όμως ότι αν γίνει διαχείριση σε πρώτη φάση 10.000 τόνων, η αγορά θα αποσυμφορηθεί. «Η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο το εισόδημα των παραγωγών», σημείωσε ο κ. Καρασμάνης. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο είχε ζητήσει την καταγραφή όλων των ποσοτήτων και σύμφωνα με τους παραγωγούς η αδιάθετη ποσότητα αγγίζει τους περίπου 55.000 τόνους.

Από την μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρης Κουκουλόπουλος, υπογράμμισε ότι η χώρα μπορεί να διαχειριστεί με εναλλακτικούς τρόπους για απόσυρση έως 40.000 τόνους.

By