Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

ypoyrgeio paidias

 

Ξεκινά σήμερα και λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία όπου ανήκουν οι εκπαιδευτικοί. Σημειώνεται, επίσης, ότι η προθεσμία ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Ανάκληση μετάθεσης, δεν προβλέπεται. Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να υπάρχουν κατά τον χρόνο που λήγει η προθεσμία υποβολής των σχετικών με τα κριτήρια μετάθεσης δικαιολογητικών. Κατ” εξαίρεση, η ληξιαρχική πράξη για νεογέννητο τέκνο μπορεί να υποβληθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που το τέκνο γεννηθεί 31 Ιανουαρίου, θα υποβληθεί σχετική αίτηση την ίδια ημέρα από τον εκπαιδευτικό μαζί με βεβαίωση από το νοσοκομείο για τη γέννηση του τέκνου και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι θα προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης μόλις εκδοθεί.

By