Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά τις συνεντεύξεις για ιπτάμενο προσωπικό, η Ryanair

Η διαδικασία, τα προσόντα και ο αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας

ryanair1Συνεντεύξεις με υποψηφίους στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει η Ryanair, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο βάσεων στη χώρα μας, στις 20 Φεβρουαρίου. Οι πρώτες προσλήψεις που θα κάνει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία στη χώρα μας, θα αφορούν ιπτάμενο προσωπικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», οι συνεντεύξεις θα γίνουν μέσω της εταιρείας Crew Link, η οποία αναλαμβάνει -έναντι αμοιβής- την περίπου έξι εβδομάδων εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, πριν ενσωματωθούν στο εργατικό δυναμικό της Ryanair.

Οσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να περάσουν από συνέντευξη, θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους στον ιστότοπο της εταιρείας (www.crewlink.ie). Μεταξύ άλλων, για το πλήρωμα της καμπίνας από τους υποψηφίους ζητείται ύψος τουλάχιστον 1,57 μ., καλή όραση και δυνατότητα κολύμβησης για τουλάχιστον 20 μ.χωρίς βοήθεια και καλή γνώση αγγλικών, σε γραπτό και προφορικό λόγο.

Προσερχόμενοι στη συνέντευξη οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια φωτοτυπία του βιογραφικού τους σημειώματος, ευρωπαϊκό διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 1,5 χρόνο, από την ημέρα της συνέντευξής, και μία φωτοτυπία του.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να προσέλθουν στη συνέντευξη ντυμένοι όπως και όπως, αφού υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας. Σύμφωνα με αυτόν, οι οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστα έως το γόνατο και διαφανές καλσόν και κοντομάνικο πουκάμισο ή μπλούζα. Απαγορεύονται αυστηρά τα τζιν, ενώ σε περίπτωση που κάποια υποψήφια έχει τατουάζ σε εμφανή σημείο θα πρέπει να ξεχάσει τη θέση.

Σε ό,τι αφορά τους άντρες,  ζητείται εμφάνιση με επίσημο παντελόνι συνδυασμένο με πουκάμισο με κοντά μανίκια.

Η διαδικασία των προσλήψεων, πάντως, στον ιρλανδικό αερομεταφορέα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του , η εκπαίδευση στοιχίζει περί τα 2.400 ευρώ, χωρίς να εξασφαλίζει πάντα την τελική πρόσληψη στη Ryanair. Εκπρόσωποι της εταιρείας, ωστόσο, σημειώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα παραμένει στο δυναμικό της εταιρείας, μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

By