Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξυλοκόπησαν μετανάστη επειδή μίλησε για τη Μανωλάδα;

Καταγγέλλεται τρομοκράτηση των μεταναστών, καθώς το θύμα είχε μιλήσει για τους πυροβολισμούς στο κτήμα με τις φράουλες.

astynomia1Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς στην Κάτω Αχαΐα.

Αστυνομικοί πήγαν στο χώρο όπου διαμένει στην περιοχή Λάππα, όπως καταγγέλλεται, και αφού τον ξυλοκόπησαν, τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών (κάνναβη) σε σπιρτόκουτα. Η αστυνομία αναφέρει ότι στην κατοχή του -τόσο στο αυτοκίνητό του, όσο και σε παράπηγμα όπου διέμενε- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 137 γραμμάρια κάνναβης και 1.240 ευρώ, προερχόμενα από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για πράξη τρομοκράτησης των μεταναστών, σημειώνοντας ότι το θύμα είναι ο άνθρωπος που μίλησε στα μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα.

Εκφράζοντας την αντίδρασή της στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ζητώντας τη νομιμοποίηση των μεταναστών, η Κίνηση -σε συνεργασία με την Ένωση Μεταναστών Εργατών, φορείς, σωματεία και συλλογικότητες- οργανώνει την Κυριακή 28 Απριλίου (ώρα 3 μ.μ.) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας.

By