Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξυπνά ο «εφιάλτης» των νεκρών της Marfin

Σε δίκη τέσσερα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Τέσσερα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας Marfin κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, για το θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ξεκίνησε σήμερα η δίκη κατά του διευθύνοντα συμβούλου, του υπεύθυνου ασφαλείας, της διευθύντριας και της υποδιευθύντριας του υποκαταστήματος.

Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος, πατέρας της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου ζητάει ηθική αποζημίωση ενώ τόνισε στην κατάθεσή του ότι: «θεωρώ πως ό,τι έγινε οφείλεται σε εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων της τράπεζας».

«Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή. Κι ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας», είπε στους δικαστές ο πατέρας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, στο ξεκίνημα της δίκης.

«Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασόπουλος.

Τέλος κατήγγειλε πως «σε προηγούμενες περιπτώσεις πάλι είχε μπει φωτιά μέσα στο κατάστημα και την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By