Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ξυπνούν» το Σουμάχερ από το κώμα

Οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα για το επόμενο βήμα της αφύπνισης

Michael-Schumacher_2780608b

Οι γιατροί της Γκρενόμπλ αποφάσισαν να «ξυπνήσουν» σιγά σιγά τον Μίκαελ Σουμάχερ, που βρίσκεται σε τεχνητό κώμα εδώ και ένα μήνα.

Όπως αναφέρει η γαλλική  L” Equipe, ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει τοποθετηθεί στη φάση της αργής βαθμιαίας αφύπνισης, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσοκομείο Φος, Ζαν-Λουκ Τρουέγ.

Οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα για το επόμενο βήμα της αφύπνισης. Και ενώ η καταστολή του οργανισμού μειώνεται, το σημαντικότερο στάδιο της φάσης είναι οι πρώτες βασικές αντιδράσεις του ασθενούς στις εντολές «άνοιξε τα μάτια», «κλείσε τα μάτια»,«άνοιξε το στόμα», «κούνησε το χέρι σου». Αυτές οι ικανότητες φαίνεται να έχουν εκδηλωθεί από τον Σουμάχερ.

Παρά τις θετικές ενδείξεις, όμως, ο Σουμάχερ δεν έχει ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση. Όπως δήλωσε ο Τρουέγ, «οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης μετά τον λήθαργο». Ως προς την πλήρη ανάκτηση ο γιατρός εμφανίζεται επιφυλακτικός «Είναι αδύνατον να κάνουμε προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του κεφαλιού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By