Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγκρίθηκε με αντιδράσεις ο διορισμός του Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ

Η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό με 7 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές και 2 απουσίες.

AMPATZOGLOUΗ διαφωνία του Απ. Κακλαμάνη παραλίγο να εμποδίσει τον διορισμό του νέου Διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου. Ύστερα από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η αντικατάσταση του Ηλ. Κικίλια, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό με 7 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές και 2 απουσίες.

Υπέρ ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος. Κατά ο Απ. Κακλαμάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης, Ν. Βαλαβάνη), η Χρυσή Αυγή (Γ. Γερμενής) και το ΚΚΕ (Σπ. Χαλβατζής). Κρίσιμη ήταν και η απουσία της ΔΗΜΑΡ (Β. Οικονόμου), που είχε διαφωνήσει με την αποπομπή Κικίλια, αλλά και των ΑΝΕΛ (Μ. Κόλλια Τσαρουχά).

«Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και των 3 κομμάτων έχει επιστρέψει πολύ πίσω σε ότι αφορά την στελέχωση της κρατικής μηχανής. Τα ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων στην κατάληψη θέσεων μας γυρίζουν πολύ πίσω», είπε ο Απ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι «αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα». Ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τον Θ. Αμπατζόγλου διότι κατά την θητεία του ως υποδιοικητή του ΙΚΑ την περίοδο 2004 – 2009 η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε από τα 500 εκατ. ευρώ στα 2,4 δισ. ευρώ.

By