Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το οικογενειακό βοήθημα

Από την Τετάρτη 24 Ιουλίου – Δείτε τα δικαιολογητικά

oaedΞεκινά την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει ανά κατηγορία δικαιούχων στις εξής ημερομηνίες:

– Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

– Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.

– Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος, που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού παιδιών.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού, δεν απαιτείται, πλέον, η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Η αναζήτηση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης γίνεται ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μέσω του συστήματος διασύνδεσης με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση σε λογαριασμό του δικαιούχου στην Εθνική Τράπεζα επομένως απαιτείται η προσκόμιση του σχετικού βιβλιαρίου της τράπεζας στο οποίο ο αιτών θα πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχους.

Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα, εδώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By