Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: «Ο Τσίπρας είναι πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι πρόεδρος 15μελούς»

“Νομίζω ότι ήταν πραγματικά ένα λάθος να μη συμμετέχει ο ίδιος, από τη στιγμή που είναι και υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

odysseas_konstantinopoulos610Σαφείς αποστάσεις από τους ισχυρισμούς της ΝΔ για τις «σχέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ωστόσο, μιλώντας την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, καυτηρίασε παράλληλα την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την τελετή για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Νομίζω ότι ήταν πραγματικά ένα λάθος να μη συμμετέχει ο ίδιος, από τη στιγμή που είναι και υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να μη συμμετέχει σε κάτι που αφορά τη χώρα» τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον BHMA FM 99,5. «Δεν αφορά τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο ή οποιονδήποτε άλλο. Ήρθαν άνθρωποι που εκπροσωπούν τους θεσμούς και θα έπρεπε να είναι εκεί. Νομίζω ότι ο κόσμος θα μπορούσε να το δει θετικά αν ήταν εκεί και εξέφραζε τη διαφορετική του άποψη».

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτές τις αντιφάσεις που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά: Τη μία θέλει να το παίζει ευρωπαϊστής και την άλλη θεωρεί ότι δεν μπορεί να βάλει αυτό το κοστούμι» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι πρόεδρος 15μελούς»

Και υποστήριξε ότι για την απουσία του Αλ. Τσίπρα υπάρχει προβληματισμός και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ένας πολίτης που θα ρωτήσει έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί δεν συμμετέχει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και όχι ως πρόεδρος 15μελους – στην έναρξη της προεδρίας στη χώρα του, τι θα πει; Οτι έκανε σωστά; Νομίζω πως ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι έκανε σωστά. Θα μπορούσε να πάει εκεί και να πει τα δικά του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε την αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της τρομοκρατίας. «Εμείς καλέσαμε με ανακοίνωσή μας να σταματήσει η τεχνητή πόλωση και το παρακαλέσαμε. Δεν μπορούμε, όμως, να το επιβάλλουμε εμείς. Οι πολίτες κατανοούν ότι δεν χρειάζεται η τεχνητή πόλωση. Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο (ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνοδοιπόρος των τρομοκρατών). Και δεν έχω ακούσει κανέναν να το λέει. Άκουσα τον κ. Τατσόπουλο ότι κάποιοι ίσως από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συμπάθεια στις ιδέες. Αλλά δεν βγήκε κανένας από μας να πει κάτι τέτοιο».

Πηγή: tanea.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By