Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: «Το μόνο εισόδημα που μπορούμε να κόψουμε, είναι το δικό μας»

Να περικοπεί συμβολικά το εισόδημα των πολιτικών στελεχών ζητά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

odysseas

 

 

 

 

 

 

 

 

Την πρόταση να περικοπεί συμβολικά το εισόδημα των πολιτικών στελεχών, ως απάντηση στην τρόικα και ως μήνυμα στην κοινωνία, διατυπώνει σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς Αβραμόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων και κατά του οικονομικού επιτελείου για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, τονίζει με νόημα και με αφορμή το κείμενο των 58 ότι «ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω το ‘εγώ’ και να προβάλλουμε το ‘εμείς’».

Αναλυτικά, η πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

Κύριε Κωνσταντινόπουλε, οι αριθμοί του προγράμματος δύσκολα θα βγουν και οι πιέσεις των δανειστών αυξάνονται. Έχει την επιλογή της ρήξης με την τρόικα η κυβέρνηση ή υπάρχουν εναλλακτικές και ισοδύναμα μέτρα που μπορεί να προτείνει;

Είναι απόφαση και δέσμευση του συνεδρίου μας και την έχουμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει νέα δημοσιονομικά μέτρα. Οι πολίτες δεν μπορούν και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Ούτε θαυματουργά και φαντασιακά ισοδύναμα υπάρχουν, τα οποία όσοι πρότειναν κατάλαβαν εκ των υστέρων ότι δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν.

Ο πολιτικός κόσμος το μόνο που θα μπορούσε να κάνει -και αυτό αφορά και ανθρώπους νέους που δεν έχουν ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος, ωστόσο συμμετέχουν στο δημόσιο βίο και κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης- είναι να προτείνει μια σημαντική κλιμακωτή μείωση του εισοδήματός του που απορρέει από την πολιτική θέση και ιδιότητα του καθενός (μισθοί, συντάξεις βουλευτών, υπουργών, διοικητών οργανισμών).

Αυτό, βεβαίως, δεν αποτελεί ισοδύναμο. Είναι μια προσωπική μου πρόταση και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να λαϊκίσω. Είναι, ωστόσο, κατά τη γνώμη μου ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν μπορούμε να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο εις βάρος των πολιτών. Είναι ένα μήνυμα ότι το μόνο που μένει να κάνουμε ως πολιτικός κόσμος είναι να περικόψουμε το δικό μας εισόδημα. Τίποτα άλλο, από κανέναν άλλο.

ΠΗΓΗ :www.capital.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By