Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: «Μεσαίου μεγέθους» η κρίση που προέκυψε στο Κυπριακό

Για το θέμα της αναστολής των συνομιλιών

nikos-anastasiadis-geniki-suneleusi-oie

«Μεσαίου μεγέθους» χαρακτήρισε την κρίση που προέκυψε από την αναστολή των συνομιλιών στο Κυπριακό ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε την αναστολή των συνομιλιών στο Κυπριακό και κάλεσε την Άγκυρα να συμβάλει στην επίλυσή της.

Μιλώντας, έπειτα από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Άιντε είπε πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε ένα σημείο, στο οποίο δεν μπορεί να πει πολλά περισσότερα για το τι ακριβώς θα συμβεί.

Σε ερώτηση αν είχε κάποια επικοινωνία με την Τουρκία αυτές τις ημέρες, ο κ. Άιντε είπε πως βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα δια των κατάλληλων μέσων.

Σημείωσε ότι παρ” όλο που οι δύο ηγέτες δεν συναντώνται αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος εργάζεται επί της ουσίας των μελλοντικών διαπραγματεύσεων, για το πώς μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων, στην οποία «οι εξελίξεις στη θάλασσα και στα θέματα των εκεί ερευνών, έχουν δημιουργήσει μια προσωρινή διακοπή της επικοινωνίας».

By