Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη υποσιτίζονται

Δραματικά είναι τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον υποσιτισμό των πολιτών της Υεμένης

yemen

Δραματικά είναι τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον υποσιτισμό των πολιτών της Υεμένης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Υεμένης έχει ανάγκη από παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα αυτή εξακολουθούν να λιμοκτονούν παρά την πρόσφατη χορήγηση βοήθειας από άλλα κράτη.

Συγκεκριμένα, από τα 4,5 εκατομμύρια Υεμένων, οι οποίοι «δεν έχουν τα μέσα σίτισης», οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και περίπου 100 ανθρωπιστικές οργανώσεις καταφέρνουν να παράσχουν τρόφιμα μόνο σε 1 εκατομμύρια άπορους, δήλωσε ο Τζον Γκινγκ, διευθυντής των επιχειρήσεων του Γραφείου για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

«Υπάρχουν ακόμα 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι χωρίς αμφιβολία πεινούν», είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ο Γκινγκ. «Αυτός είναι ο λόγος που τόσα πολλά παιδιά υποσιτίζονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής κοινότητα έχει, μέχρι στιγμής, διαθέσει το 33 τοις εκατό εκ των συνολικά 529 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ζητήσει ο ΟΗΕ στις αρχές του έτους, με σκοπό να παράσχει βοήθεια σε 14,7 εκατομμύρια ανθρώπους, ή το 58 τοις εκατό του πληθυσμού της Υεμένης.

Παράλληλα ένα στα πέντε παιδιά που ζουν στην Υεμένη δεν τρέφονται επαρκώς με αποτέλεσμα να ζυγίζουν πολύ λιγότερο από το φυσιολογικό, γεγονός που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό υποσιτισμού στον κόσμο, δήλωσε ο Τεντ Τσάιμπαν, διευθυντής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

By