Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Οι άνδρες πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους»

Ο Clint Eastwood είχε πει κάποτε την ατάκα που έμεινε διαχρονική «Οι άνδρες πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους». Η φιλοσοφία του για τη ζωή και τους κώδικες του άνδρα είναι βγαλμένη μέσα από εμπειρίες πολλών δεκαετιών.


ιστγουντ

 

 

[pullquote]Σεβαστείτε τις προσπάθειές σας, σεβαστείτε τον εαυτό σας. Ο αυτοσεβασμός οδηγεί στην αυτοπειθαρχία. Όταν έχετε δύο σταθερές κάτω από τη ζώνη σας, αυτό είναι πραγματική δύναμη. Ο άνδρας πρέπει να αισθάνεται σίγουρος. Αν δεν το κάνει, τότε θα γίνει διστακτικός και αμυντικός, και τότε θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα δουλεύουν εναντίον του. Δεν πιστεύω στην απαισιοδοξία. Αν κάτι δεν καταλήξει με τον τρόπο που θέλετε, προχωρήστε μπροστά. Αν νομίζετε ότι πρόκειται να βρέξει, θα βρέξει. Μερικές φορές, αν θέλετε να δείτε μια αλλαγή προς το καλύτερο, θα πρέπει να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας. Αν ένα άτομο δεν αλλάζει, υπάρχει πραγματικά κάτι πολύ λάθος με αυτό. Με ενδιαφέρει το γεγονός ότι όσο λιγότερο ασφαλής είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει ακραία προκατάληψη. Δεν έχω συναντήσει ποτέ μια ιδιοφυΐα. Μια ιδιοφυΐα για μένα είναι κάποιος που κάνει καλά κάτι που μισεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει καλά σε κάτι που αγαπά, το θέμα είναι η εξεύρεση του αντικειμένου. Προσπάθησα να είμαι λογικός, δεν μου άρεσε[/pullquote]

About politics…
«Θα ήθελα μόνο να πω κάτι, κυρίες και κύριοι. Κάτι που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό. Είναι ότι, εσείς, εμείς, εμείς κατέχουμε αυτή τη χώρα. Εμείς, εμείς την κατέχουμε. Δεν είσαι εσύ που την κατέχεις και όχι οι πολιτικοί που την κατέχουν. Οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι μας. Τα εγκλήματα κατά των παιδιών είναι το πιο αποτρόπαιο έγκλημα. Αυτό, για μένα, θα ήταν ένας λόγος για τη θανατική ποινή, επειδή τα παιδιά είναι αθώα και χρειάζονται την καθοδήγηση της κοινωνίας των ενηλίκων».

Για τις σχέσεις…
«Αν θέλετε μια εγγύηση, αγοράστε μια τοστιέρα. Λένε ότι οι γάμοι γίνονται στον ουρανό. Αλλά επίσης και οι αστραπές και οι κεραυνοί. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ένα ευτυχισμένο γάμο και όσο το συντομότερο μάθω τι είναι αυτό, θα παντρευτώ ξανά».

Hollywood…
«Αυτή η ταινία κόστισε $ 31 εκατ. ευρώ. Με αυτό το ποσό των χρημάτων θα μπορούσα να έχω εισβάλει σε κάποια χώρα».

*η φωτογραφία του Clint Eastwood είναι του Nigel Parry για λογαριασμό του Esquire.

ΠΗΓΗ: mancode.eu

By