Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι ΑΝ.ΕΛ διαφωνούν με το άνοιγμα διαπραγματεύσεων της Ε.Ε με την Τουρκία

«Η Τουρκία οφείλει να δηλώσει ότι σέβεται την ανεξαρτησία και κυριαρχία ενός κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η Κύπρος»

anel

«Οι ΑΝ.ΕΛ διαφωνούν με το άνοιγμα οποιουδήποτε διαπραγματευτικού κεφαλαίου της Ε.Ε με την Τουρκία, η οποία οφείλει προηγουμένως να δηλώσει ότι σέβεται την ανεξαρτησία και κυριαρχία ενός κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η Κύπρος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν τη σχέση Ε.Ε – Τουρκίας.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τη Βρετανία η οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – ζήτησε το άνοιγμα δυο διαπραγματευτικών κεφαλαίων, «να σταματήσει επί τέλους την ανθελληνική της πολιτική. Η ανοχή έχει και τα όρια της».

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να θέσει τις ακόλουθες δύο προϋποθέσεις στον Τούρκο ομόλογό του και στον διεθνή παράγοντα, για την αποδοχή από την χώρα μας της επανάληψης των συνομιλιών: «Την απομάκρυνση των κατοχικών δυνάμεων, και την αποκήρυξη της ίδρυσης του ψευδοκράτους».

By