Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι αρχηγοί αποφασίζουν για την τύχη του αντιρατσιστικού

Σύσκεψη την Δευτέρα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, μετά από αίτημα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

venizelos kouvelis samarasΗ διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να πετάξει ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, λόγω αντιδράσεων, οδηγεί τις τελικές αποφάσεις σε επίπεδο των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε το αίτημα του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος του τηλεφώνησε και συζήτησε μαζί του το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα αυτό, ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και τη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Με αιχμηρό τρόπο, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε την εξέλιξη: «Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική  πλειοψηφία. Κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τη Βουλή με αλαζονικές διαρροές».

Από το μέγαρο Μαξίμου πάντως εμμέσως υποβαθμίζουν το θέμα της συνάντησης. Είναι χαρακηριστικό ότι το sms που εστάλη στους διαπιστευμένους κυβερνητικούς συντάκτες αναφέρει ότι η συνάντηση είναι στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των τριών αρχηγών:

«Στο πλαίσιο των τακτικών τους επαφών, τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο μέγαρο Μαξίμου».

 

 

By