Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι δέκα επιχειρηματίες που «αγαπούν» οι Έλληνες

Έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση

elladaΟι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τους…. επιχειρηματίες από τους πολιτικούς και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα, οι βίαιες αλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία 4 χρόνια στο οικονομικό μοντέλο της χώρας αντικατοπτρίζονται στην έρευνα της κοινής γνώμης σχετικά με την Επιχειρηματικότητα και την Οικονομική κρίση που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research.

Παράλληλα, η εικόνα του επιχειρηματία που ζούσε παρασιτικά σε βάρος της κοινωνίας έχει ξεθωριάσει και τη θέση στην αντίληψη των πολιτών σταδιακά παίρνει εκείνος που μοχθεί και με τις δράσεις του διατηρεί ή και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Στο top 10 της λίστας βρίσκονται οι επιχειρηματίες  και πήραν τις περισσότερες θετικές γνώμες γιατί  οι εταιρίες τους δεν γιγαντώθηκαν από τις συναλλαγές με το δημόσιο.

Ωστόσο, στο σύνολο παραμένουν βεβαίως περισσότερες οι αρνητικές γνώμες (56,7%) για τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα σε σχέση με τις θετικές (41,9%), καθώς τη χρυσή δεκαετία πριν από ξέσπασμα της κρίσης πολλές εταιρίες είχαν συνδέσει το όνομά τους με οικονομικά σκάνδαλα.

Ειδικότερα με ποσοστό 69,5% οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό κόσμο ότι μπορεί να συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση έναντι μόλις 10,3% των πολιτικών.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό (74,6%) που πιστεύει ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ύφεση έναντι 16,6% του δημοσίου τομέα.

Η λίστα των επιχειρηματιών

Τέσσερις έμποροι, τρεις βιομήχανοι, ένας τραπεζίτης, ένας επιχειρηματίας από τις αερομεταφορές και ένας επενδυτής από το εξωτερικό βρίσκονται στο top 10 της επιχειρηματικότητας σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research.

1. Γεράσιμος Σκλαβενίτης

2. Γιώργος Γεράρδος

3. Απόστολος Βακάκης

4. Μιχάλης Σάλλας

5. Θεόδωρος Βασιλάκης

6. Ευάγγελος Μυτιληναίος

7. Σπύρος Θεοδωρόπουλος

8. Πάνος Γερμανός

9. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

10. Ιβάν Σαββίδης

(Visited 1 times, 1 visits today)
By