Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι διαβεβαιώσεις Πούτιν για την Ουκρανία έδωσαν ώθηση στη Wall Street

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές αγορές, η Wall έκλεισε θετικά μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου Πούτιν ότι δεν αποβλέπει στη διχοτόμηση της Ουκρανίας

wall street1

Στο ταμπλό ξεχώρισε η μετοχή της Microsoft που κέρδισε 4% φθάνοντας στα υψηλά του 2000 μετά τα δημοσιεύματα για λειτουργία του «Office» σε προϊόντα της Apple.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,72% στις 1.872,25 μονάδες, ο Nasdaq με κέρδη 1,3% στις 4.333 μονάδες και ο Dow Jones κέρδισε 0,55% στις 16.336 μονάδες.

Λίγο πριν από το άνοιγμα της Wall, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών σημείωσαν μικρή μεταβολή τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κατασκευαστικός κλάδος σταθεροποιείται μετά τη συρρίκνωση που σημειώθηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών υποχώρησαν 0,2% σε ετήσια βάση, αλλά οι άδειες για μελλοντική ανέγερση αυξήθηκαν 7,7%, στις 1,02 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ διατηρήθηκε τον περασμένο μήνα κοντά σε σταθερά επίπεδα, σημάδι πως οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν σε περιορισμένα επίπεδα. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κατά 0,1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο περικοπή, ύψους 10 δισ. δολ. ,στη μηνιαία αγορά ομολόγων. Δημοσκόπηση του Bloomberg, δείχνει ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την επιβράδυνση του προγράμματος με αυτό το ρυθμό σε κάθε συνεδρίασή της μέχρι τον πλήρη τερματισμό του, στη συνεδρίαση της 28ης-29ης Οκτωβρίου.

Κέρδη 1,3% για την General Motors στα 35,07 δολάρια μετά την ανακοίνωση για προαγωγή του επι 40 χρο΄νια μηχανικού της εταιρείας Jeff Boyer.

By