Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι διακοπές… ανεβάζουν τη δημοτικότητα της Μέρκελ

Η εικόνα της Καγκελαρίου με μαγιό έστειλε μήνυμα απλότητας προς τον μέσο ψηφοφόρο.

merkelΔιατηρεί το προβάδισμα η Γερμανίδα καγκελάριος ΄Αγνκελα Μέρκελ έναντι του αντιπάλου της ηγέτη των σοσιαλοδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, λίγους μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Δημοσκόπηση της γερμανικής τηλεόρασης, δίνει στον πρώην υπουργό Οικονομικών ποσοστό δημοφιλίας 32%, το χαμηλότερο για υποψήφιο του SPD από το 2005. Οι σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 27%. Αν οι Γερμανοί μπορούσαν να ψηφίσουν απευθείας για Καγκελάριο η κ. Μέρκελ θα συγκέντρωνε σήμερα το εντυπωσιακό ποσοστό του 60%.

Οι αναλυτές σύμφωνα με το Euronews, σχολιάζουν ότι  οι οικογενειακές διακοπές της Άνγκελα Μέρκελ στο νησί Ίσκια της Ιταλίας και οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι παπαράτσι από τη βουτιά της στη θερμαινόμενη πισίνα, ανέβασαν τα ποσοστά της.

Η εικόνα της Καγκελαρίου με μαγιό, μήνυμα απλότητας προς τον μέσο Γερμανό ψηφοφόρο φαίνεται να πέτυχε το στόχο της. Το κλίμα πάντως στη Γερμανία δεν διαγράφεται θετικό.

Τα 3/4 των Γερμανών πιστεύουν ότι η κρίση του ευρώ θα χειροτερέψει. Το 65% εμπιστεύεται τον τρόπο με τον οποίο η Καγκελάριος χειρίζεται την κρίση, ενώ το 58% τάσσεται υπέρ της υψηλότερης φορολόγησης των πλουσίων.

 

By