Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι «διαπραγματευτές» του Σαμαρά

Οι τρεις συνεργάτες του πρωθυπουργού, που συνομιλούν με την τρόικα.

samarasmaximouΠλην του Γιάννη Στουρνάρα που έχει αναδειχθεί σε έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού, τρείς είναι οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά που έχουν πλήρη εικόνα για το σύνολο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για τις «τρύπες» στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων και προφανώς για την εξέλιξη που θα έχουν τα πράγματα. Και οι τρεις συμμετέχουν στις περισσότερες των συσκέψεων είτε αυτές πραγματοποιούνται στο Μαξίμου, είτε στο Οικονομικών, είτε στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο πρώτος είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, τύποις βουλευτής Επικρατείας, αλλά στην πραγματικότητα εκ των στενότερων συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά, με δικό του γραφείο στον πρώτο όροφο του Μαξίμου.

Ο έτερος είναι ο Στάυρος Παπασταύρου, δικηγόρος. Ο Παπασταύρου, με παρουσία στις Βρυξέλλες, ήρθε στο Μαξίμου για να συνδράμει στην αποκατάσταση των σχέσεων με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ωστόσο, ενεπλάκη – ήδη από τον προηγούμενο Οκτώβριο – στις διαπραγματεύσεις για τη δόση – μαμούθ και έκτοτε παραμένει σταθερός συνομιλητής των τροϊκανών.

Ο τρίτος, ο ψυχίατρος της παρέας, είναι ο Δήμητρης Βαρτζόπουλος, ισχυρό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Ο Βαρτζόπουλος είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελώντας ένα από τα τέσσερα μόλις στελέχη που είχε τοποθετήσει ο Αντ. Σαμαράς. Θεωρείται εκ των εμπίστων του Πρωθυπουργού, συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τις θέσεις στην κρατική μηχανή και πλέον είναι Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, διατηρώντας στενή επαφή με την Task Force του Ραϊχενμπαχ…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By