Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι δύο Τουρκίες αναμετρώνται στις κάλπες

«Σκληρή μάχη» για τους δήμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης θα δώσουν το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης

turkey-eu

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Konsensus που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τουρκικό Τύπο, στην Κωνσταντινούπολη προηγείται ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, ο νυν Δήμαρχος της πόλης Καντίρ Τοπμπάς, με ποσοστό 44,4%. Ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουσταφά Σαριγκιούλ ακολουθεί με ποσοστό 40,8%. Αντίθετα στην Άγκυρα ο υποψήφιος του CHP, ο Μανσούρ Γιαβάς, φέρεται να έχει οριακό προβάδισμα με ποσοστό 44,4%, έναντι του νυν Δημάρχου και υποψηφίου του AKP, Μελίχ Γκιοκτσέκ (42,6%).

Μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας A&G, φέρει το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό από 43% έως 45%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ 26% και 27%, το MHP μεταξύ 14% και 16% και το BDP από 8% ως 11%. Ο πολιτικός αναλυτής της εφημερίδας Μιλιέτ Μεχμέτ Τεζκάν υποστηρίζει ότι «κανείς δεν έχει αμφιβολίες ότι το AKP θα επικρατήσει στις εκλογές της 30ής Μαρτίου» και σχολιάζει ότι δεν αναμένει δραματική πτώση της δημοτικότητας του κυβερνώντος κόμματος, παρά τις κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία και τις διαρροές ηχογραφημένων συνομιλιών σε καθημερινή βάση.

By