Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι εξώσεις επέστρεψαν στην Ισπανία

Αναστέλλονται τα μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών

Spain homeless

Τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο αν δεν εκπληρώνουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους αντιμετωπίζουν και πάλι οι Ισπανοί που έχουν σε εκκρεμότητα στεγαστικό δάνειο αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ανέστειλε την εφαρμογή των μέτρων που είχαν ληφθεί υπέρ των δανειοληπτών πριν από μερικούς μήνες υπό τις πιέσεις τραπεζών και Ραχόι.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε την εφαρμογή των μέτρων, που εμπόδιζαν για διάστημα τριών ετών στις τράπεζες να κάνουν έξωση σε κακοπληρωτές λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που καλπάζει στη χώρα.

Η αναστολή των μέτρων που προσωρινά τουλάχιστον έδωσα ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ ελήφθησαν μετά από σειρά αυτοκτονιών στη χώρα που σχετίζονταν με εξώσεις, θα ισχύσει μέχρι το δικαστήριο να αποφανθεί οριστικά για το θέμα.

Ωστόσο δεν έχει οριστεί η ημερομηνία για την ανακοίνωση της τελικής απόφασης.

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι υποστήριζε ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζονταν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των τραπεζών. Έχει λάβει ορισμένα μέτρα όμως οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τους δανειολήπτες υποστηρίζουν ότι δεν αρκούν για να προστατευτούν οι οικονομικά αδύναμοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By