Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι επενδυτές «ζητούν» Ελλάδα

Η επιτυχία της Ιρλανδίας ανοίγει τον δρόμο και για τα ελληνικά ομόλογα

Greek-Debt-Crisis
Η ισχυρή ζήτηση, που εκδηλώνεται από τους επενδυτές για τα ομόλογα της Ελλάδας, αυξάνει τις πιθανότητες να μπορέσει η χώρα σύντομα να προσφύγει για χρηματοδότηση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε χθες στο 7,8% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της κρίσης στις αρχές του 2010, μετά την επιτυχή χθεσινή δημοπρασία 10ετών ιρλανδικών ομολόγων.

Σημαντικές ήταν οι μειώσεις και στις αποδόσεις των ομολόγων των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η υψηλή ζήτηση για το χρέος της περιφέρειας αντανακλά την αυξημένη διάθεση των επενδυτών για αγορά κρατικών ομολόγων με υψηλότερες αποδόσεις, καθώς και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στο αξιόχρεο των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Η εξέλιξη αυτή, προσθέτει το δημοσίευμα, «βελτίωσε σημαντικά τις πιθανότητες να ακολουθήσει η Πορτογαλία το παράδειγμα της Ιρλανδίας και να εξέλθει αργότερα στο έτος από το πρόγραμμα διάσωσής της και να μπορέσει η Ελλάδα σύντομα να βγει στις αγορές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By