Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι επενδυτές «πέταξαν» έξω από το γραφείο του τον εφοπλιστή Βίλλυ Παναγιωτίδη

Εξωση από τα γραφεία της λεωφόρου Κηφισίας έκανε στην εταιρεία του Βίλλυ Παναγιωτίδη το αμερικανικό fund που χρηματοδοτούσε τον ίδιο και την κόρη του, απολύοντας, ταυτόχρονα, επί τόπου και 15 υπαλλήλους του. 

1Ολα αυτά, γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας ο εφοπλιστής αθέτησε το λόγο του και δεν έβαλε το μερίδιο που του αναλογούσε στην ναυτιλιακή του εταιρεία. Πάντως, ο ίδιος σήμερα ανακοίνωσε τη διακοπή κάθε σχέσης με την ναυτιλιακή Excel Maritime και την πώληση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιό της.

Το χρονικό της έξωσης

Οπως αναφέρει η Espresso, o εφοπλιστής κορόιδευε τους άλλους μετόχους της εταιρείας Excel Maritime Carriers και δεν έβαλε ποτέ τα 50 εκατ. δολάρια που προέβλεπε η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους των 900 εκατ. δολαρίων, η οποία του επέτρεπε να διατηρήσει το 8% της εταιρίας (από το 40% περίπου που είχε πριν) και το μάνατζμεντ. Ετσι οι τράπεζες πούλησαν το χρέος στο αμερικανικό Oaktree και αυτοί μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο εφοπλιστής δεν πρόκειται να καταβάλλει αυτά που του αναλογούσαν, τον εκπαραθύρωσαν.

Οπως σημειώνει η ίδια πηγή, πριν από κάποιες μέρες ένας ολόκληρος στρατός από άνδρες ιδιωτικής εταιρείας εισέβαλε στα γραφεία της ναυτιλιακής του Παναγιωτίδη στην Κηφισίας και έβγαλε στο πεζοδρόμιο όλο το προσωπικό της Excell Maritime, δεκάδες χαρτόκουτα με προσωπικά αντικείμενα του Βίλλυ και της κόρης του Ισμήνης, αλλά και των εργαζομένων, ακόμη και υπολογιστές.

Οι νέοι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου και με τη βοήθεια του στρατού ιδιωτικής ασφάλειας αλλά και αστυνομικών απέλυσαν επιτόπου 15 εργαζομένους (το μάξιμουμ που επιτρέπει η ελληνική εργατική νομοθεσία) και ενημέρωσαν τους υπολοίπους ότι θα τους μεταφέρουν κάπου στο Κορωπί.

Η ανακοίνωση του εφοπλιστή

Πάντως, σήμερα, με ανακοίνωσή του ο Βίλλυ Παναγιωτίδης έκανε γνωστή τη διακοπή κάθε σχέσης του με την ναυτιλιακή Excel Maritime και την πώληση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο. Παράλληλα, όμως, σημειώνει πως συνεχίζει την παρουσία του στη ναυτιλία  με την ανάπτυξη του ιδιωτικού στόλου της οικογένειάς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι έπειτα από κοινή απόφαση διακόπτεται η επιχειρηματική σχέση μεταξύ της οικογένειας Παναγιωτίδη και της Excel Maritime Holding Company LLC (“Excel”)». Ο Γαβριήλ «Βίλλυ» Παναγιωτίδης επισημαίνει σε δήλωσή του πως: «Έπειτα από σχετική συνεννόηση με τους μετόχους, αποφάσισα τη διακοπή της επιχειρηματικής μου σχέσης με την Excel. Ως εκ τούτου, μετά την πώληση του μετοχικού μεριδίου που κατείχε η οικογένειά μου, ανακοίνωσα την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας η οποία και έγινε αποδεκτή από τους μετόχους. Στο εξής, συνεχίζεται δυναμικά η παρουσία μου στον κλάδο της ναυτιλίας με την ανάπτυξη του ιδιωτικού στόλου της οικογένειάς μου.»

By