Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Κινέζοι απολαμβάνουν ΕΨΑ

Τι αναφέρει αποκλειστικά στο ThePaper, ο  πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Τσαούτος

epsaΣτενές επαφές τρίτου τύπου με λιανεμπορικές αλυσίδες του εξωτερικού έχει ξεκινήσει η διοίκηση της ελληνικής βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ, προκειμένου να φιγουράρουν στα ράφια τους τα επώνυμα προϊόντα.

Όπως αναφέρει στο ThePaper.gr,  ο πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Τσαούτος «στους στόχους μας είναι να μπούμε και σε αλυσίδες λιανικής σε κάποια από τις χώρες που έχουμε ήδη παρουσία, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανεβάσεις σημαντικά τις πωλήσεις σου. Τα πράγματα είναι πιο εύκολα εκεί που υπάρχει το ελληνικό στοιχείο, αν και τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά έχουν καλή φήμη για να «σταθούν» και μόνα τους».

Την ίδια στιγμή με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται και οι εξαγωγές της ΕΨΑ διατηρώντας παρουσία σε περισσότερες από 15 χώρες. Μεγαλύτερες αγορές ανάμεσα σε αυτές είναι η Κύπρος, η Αυστραλία, η Γερμανία και η Νέα Υόρκη (από την πλευρά της Αμερικής). Εντωμεταξύ πρόσφατα ξεκίνησαν εξαγωγές και στην Κίνα, ενώ αρκετές συζητήσεις για νέες εισόδους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για το 2013 σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαούτο τα πράγματα δεν άλλαξαν σημαντικά – οι εξαγωγές μας παρέμειναν στο 5% του τζίρου μας. «Στόχος μας είναι στην τριετία να φτάσουμε το 10% και για το 2014 θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με ένα 7% του τζίρου, σημειώνει ο ίδιος.

Από τη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας, τη συντριπτική πλειοψηφία των εξαγωγών αποτελούν οι γυάλινες συσκευασίες (φιάλη 232ml), ενώ πολύ ενδιαφέρον υπάρχει και για τα βιολογικά αναψυκτικά.

Δέσποινα Καραγιανοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By