Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα συνεχίσουν να υπάρχουν

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα

 

cyprus airwaysΤο μήνυμα ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές θα συνεχίσουν να υπάρχουν, σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης, έδωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας πολύωρων διαβουλεύσεων για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και το διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς όλες οι συνομιλίες με τις συντεχνίες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις συντεχνίες για την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει. Το πρόβλημα δεν υπάρχει πλέον και εύχομαι όλα τα καλύτερα για τις Κυπριακές Αερογραμμές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Σταύρος Σταύρου, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε.

«Όλα τώρα έχουν συμφωνηθεί και πάμε παρά πέρα. Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό κλίμα και η προσπάθεια που έγινε και από πλευράς Κυβέρνησης ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε. Τα τρία θέματα που απασχολούσαν αυτές τις διαβουλεύσεις ήταν το θέμα της μισθοδοσίας όπου βρέθηκαν οι χρυσές τομές και έχουν συμφωνηθεί οι αποκοπές στη βάση και των συμφωνιών που είχαμε με τις συντεχνίες των εργαζομένων και στη βάση της μείωσης του 17% του συνολικού μισθολογίου, το οποίο το 9% είχε ήδη αποκοπεί και αποκοπτόταν από προηγουμένως, άρα τώρα θα είναι το επιπλέον 8%», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τα Ταμεία Προνοίας, συνέχισε, έχει συμφωνηθεί όπως το έλλειμμα των 6 εκατομμυρίων καλυφθεί μέσω του Σχεδίου βάση του οποίου θα καλυφθούν όλα τα Ταμεία Προνοίας και το οποίο σχέδιο θα εκπονήσει το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ το υπόλοιπο των 12 εκατομμυρίων θα καλυφθεί μέσα από περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

 

Πόσοι θα αποχωρήσουν

«Ο αριθμός των ατόμων που θα αποχωρήσουν ανέρχεται στους 490 και όχι 560,όπως είχε λεχθεί. Οι αποζημιώσεις του προσωπικού που θα πλεονάσει, θα είναι ίσες με το 50% των αποζημιώσεων του υφισταμένου συμφωνημένου σχεδίου, το οποίο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από την 1/1/2014, θα διαρκέσει μία περίοδο τριών χρόνων και θα καταβάλλεται σε ίσες εξαμηνιαίες δόσεις. Οι ΚΑ έχουν ανοίξει πλέον τα φτερά τους. Θα ανέβουν ψηλά εκεί που τους αξίζει και ζητάμε τη συμπαράσταση όλου του επιβατικού μας κοινού, όπως μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε ξανά τις ΚΑ εκεί που τους αξίζει», συμπλήρωσε.

Πηγή: http://offsite.com.cy

By