Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι οπαδοί του Ερντογάν απειλούν τον ανταποκριτή του Der Spiegel

Απειλές κατά της ζωής του, από αγνώστους, δέχεται ο τούρκος ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» Χασναΐν Καζίμ για τον τρόπο που κάλυψε την καταστροφή στο ορυχείο της πόλης Σόμα

spiegel_turkey700

«Αν σε δούμε στον δρόμο, θα σου κόψουμε τον λαιμό», έγραφε ένα μήνυμα προς τον δημοσιογράφο, ο οποίος είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως δέχθηκε περίπου 10.000 μηνύματα μέσω email, Twitter και Facebook μετά το ρεπορτάζ του για τη Σόμα, όπου 301 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Υποστηρικτές της κυβέρνησης Ερντογάν ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία του Καζίμ, ενός βετεράνου ανταποκριτή ο οποίος είχε εργασθεί στο παρελθόν στο Πακιστάν και τη Γερμανία.

Οι επιθέσεις, οι οποίες φαίνεται πως εντάσσονται σε μια οργανωμένη εκστρατεία, άρχισαν αφού το Spiegel δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ρεπορτάζ στο οποίο ένας οργισμένος ανθρακωρύχος στη Σόμα εφέρετο να λέει: «Στον διάβολο, Ερντογάν».

Φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν το δημοσίευμα και κατηγόρησαν το περιοδικό ότι συμφωνεί με τον ανθρακωρύχο.

turkey-mineA

Λογαριασμοί στο Twitter δημιουργήθηκαν αποκλειστικά γι” αυτόν τον λόγο με την ετικέτα #ScherDichZumTeufelDerSpiegel (Να Σε Πάρει ο Διάβολος Ντερ Σπίγκελ).

«Η δυσφημιστική εκστρατεία γίνεται όλο και πιο επιθετική», δήλωσε ο Καζίμ.

Σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν δήλωσε πως τα ξένα μέσα ενημέρωσης τροφοδοτούνται με «εσφαλμένες και χειραγωγούμενες ειδήσεις» για την καταστροφή στο ορυχείο. Ο Ερντογάν επέκρινε την κάλυψη των γεγονότων από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως έκαναν και αρκετές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της χώρας.

Μια εφημερίδα, η «Γενί Ακίτ», δημοσίευσε επίσης χθες ρεπορτάζ στο οποίο απέδιδε την επικριτική στάση των μέσων ενημέρωσης έναντι της κυβέρνησης στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ορυχείου της Σόμα έχει έναν εβραίο συγγενή.

By