Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι Ρώσοι ψηφίζουν τη Θεσσαλονίκη

Οι τιμές στην Ελλάδα είναι πιο φθηνές από την Ισπανία και την Ιταλία, γεγονός που ενδεχομένως να ενισχύσει την περαιτέρω αυξητική τάση της εισροής Ρώσων επισκεπτών στην ελληνική αγορά

thessaloniki600_280314

13 τουριστικοί πράκτορες από τη Μόσχα που επισκέπτονται την Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που πραγματοποιείται από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), σε συνεργασία με την Aegean Airlines, με εξιδίκευση στο συγκεκριμένο πεδίο, αφήνουν θετικά μηνύματα για την ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού προορισμού MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions)

Όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών στα ξενοδοχεία της πόλης, «με άνοδο που ξεπέρασε το 50%», οι Ρώσοι ήταν η πρώτη αγορά για τη Θεσσαλονίκη το 2013, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΕΞΘ Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Σύμφωνα δε με στοιχεία της ΕΞΘ, περισσότερα από 35 ξενοδοχεία μπορούν να συμμετέχουν στον τουρισμό MICE.

Αναφερόμενος, στο λεπτό, όπως είπε, θέμα με τα γεγονότα στην Ουκρανία, εξέφρασε την πεποίθηση «ότι θα λυθούν σύντομα και απερίσπαστα αυτή η τουριστική αγορά θα συνεχίσει την άνοδο της».

thessaloniki-omixli

Από την πλευρά της, η διευθύντρια πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας της Aegean Airlines, Ειρήνη Σιδηροπούλου, τόνισε ότι, για το 2014, οι διαθέσιμες θέσεις επιβατών από και προς τη Ρωσία φθάνουν τις 600.000. Απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη υπάρχουν από τη Μόσχα (καθ” όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύεται το καλοκαίρι), την Αγία Πετρούπολη (ξεκινά από 30 Απριλίου μέχρι και τον Οκτώβριο) και το Ροστόφ (ξεκινά από 6 Ιουνίου).

Εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων από τη Ρωσία, της Ντάρια Καρούσνα από το γραφείο Red Line, της Γιάνα Σαρσίνα από το γραφείο PAC Group, ανεβάζουν την ποσοστιαία αύξηση των επισκεπτών στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη σε επίπεδα άνω του 20% για το 2014. Την ίδια εκτίμηση διατύπωσε και ο αντιπρόσωπος της Aegean στη Μόσχα, Νικολάι Τακτάιεφ.

thessaloniki600ii_280314

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Σαρσίνα σημείωσε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι πιο φθηνές από την Ισπανία και περίπου στα ίδια επίπεδα από την Ιταλία και αυτό το γεγονός ίσως ενισχύσει την περαιτέρω αυξητική τάση της εισροής Ρώσων επισκεπτών στην ελληνική αγορά.

By