Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

«Ένας ορισμένος αριθμός μαχητών μας με βαριά και ελαφρά όπλα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας ο εχθρός έχει υποστεί απώλειες και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται»

Taliban spokesman Zabiullah Mujahid

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου οι δυνάμεις της αστυνομίας ανταλλάσσουν πυρά ελαφρών όπλων και ρουκέτες με τους αντάρτες.

Σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ διευκρίνισε:

«Ένας ορισμένος αριθμός μαχητών μας με βαριά και ελαφρά όπλα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας ο εχθρός έχει υποστεί απώλειες και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επιβεβαίωσε την επίθεση, μια ομάδα ανταρτών πήρε θέσεις σε ένα υπό κατασκευή κτίριο δίπλα από το αεροδρόμιο γύρω στις 04:30 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια οι αντάρτες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και ρουκέτες.

«Η επίθεση τελείωσε και η ζώνη απελευθερώθηκε από τους αντάρτες και όλοι οι επιτιθέμενοι που είχαν οχυρωθεί σ” ένα υπό κατασκευήν κτίριο σκοτώθηκαν», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εγκληματολογικής αστυνομίας της Καμπούλ Γκιούλ Αγά Χασίμι.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την ασφάλεια στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγκι διευκρίνισε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως οι τέσσερις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με έναν άλλο αφγανό αξιωματούχο, η επίθεση είχε στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου σταθμεύουν τα ελικοπτερα της αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

By