Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι υποψήφιοι για τον β΄ γύρο στους Δήμους και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Μπροστά ο Απ. Τζιτζικώστας για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και ο Γιάννης Μπουτάρης για το δήμο Θεσσαλονίκης

boutarisA

Στη «μονομαχία» του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κριθούν οι νικητές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Γιάννη Μπουτάρη να έχουν προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, Γιάννη Ιωαννίδη και Σταύρο Καλαφάτη, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναδείχτηκε πρώτος στον α΄ γύρο, με ποσοστό 32,81% και θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 25 Μαΐου, με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έλαβε το 18,6% των ψήφων.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έλαβε ποσοστό 36,04% και πηγαίνει με προβάδισμα στον β΄ γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 26,2%.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, στον Δήμο Κιλκίς θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή ο Δημήτρης Σισμανίδης που έλαβε 46,10% με τον Παύλο Τονικίδη με 39,21%. Στον Δήμο Βέροιας, στον β΄ γύρο περνούν ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης με 33,62% και ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης με 25,45%.

Στη «μάχη» για τον Δήμο της Έδεσσας θα αναμετρηθούν ο Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος έλαβε ποσοστό 42,78% με τον Ιωάννη Σόντρα που πήρε 25,71%. Σημειώνεται ότι, από τον α΄ γύρο, στην Κεντρική Μακεδονία εκλέχτηκαν και πάλι στον Δήμο Κατερίνης ο Σάββας Χιονίδης με 50,50% και στον Δήμο Πολυγύρου της Χαλκιδικής ο Αστέριος Ζωγράφος με 66,43%.

By