Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Δείτε ποιοι διεκδικούν την εκλογή τους στο Στρασβούργο στις 25 Μαΐου

syriza660

Τους τοπικούς υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στο Ευρωκοινοβούλιο στις προσεχείς εκλογές παρουσίασε  την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Την παρουσίαση έκανε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Σαμανίδης, με τους υποψηφίους να προβαίνουν στις παρακάτω τοποθετήσεις:

Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, μίλησε για τα κινήματα, όπως η καμπάνια για κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και τόνισε τη μεγάλη ανάγκη ώστε μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών η κυβέρνηση να αναγκαστεί να φύγει.

Ο Αλέξης Μπένος, στάθηκε στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Μίλησε για ενιαία εκλογική μάχη ώστε να σταματήσει η βίαιη επίθεση στα δικαιώματα και η αντιδημοκρατική εκτροπή.

Ο Χρήστος Λάσκος, είπε πως το διακύβευμα είναι, όχι η εκλογική καταγραφή, αλλά η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους αναγκάσει να φύγουν. Το δίλημμα ή εμείς ή αυτοί έχει κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να σταματήσει ο εργοδοτικός δεσποτισμός. «Θέλουμε να γίνουμε η Χιλή που νίκησε», είπε.

Ο Κώστας Χρυσόγονος, αναφέρθηκε στην οικονομική υποβάθμιση της επαρχίας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας χρησιμοποιώντας δείκτες όπως π.χ. οι κατά κεφαλήν καταθέσεις. Είπε ακόμη πως η ανεργία είναι πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, οφθαλμίατρος, και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών δεν παρευρέθη καθώς απουσίαζε σε περιοδεία.

 

By