Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι φερόμενοι ως εκλεκτοί της Κουμουνδούρου για τη θέση του διοικητή της ΤτΕ

«Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρεται να είπε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ένταξη της Κύπρου στο μνημόνιο: Πρόσεξε. Η μοναδική θέση που πρέπει να προσέξεις στην κυβέρνηση σου είναι αυτή. Εγώ έτσι την έπαθα»

© FOSPHOTOS Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Σκληρή διαπραγμάτευση αναμένεται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο που θα καταλάβει τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς, όπως ήδη αποσαφήνισε ο Αλέξης Τσίπρας  εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου χθες, δεν θα αποδεχτεί το διορισμό προσώπου που δεν θα τύχη  ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα σενάρια που διακινούνται περί των προσώπων που προτίθεται να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της Λούκας Κατσέλη φιγουράρει πρώτο πρώτο αφού, όπως σημειώνουν «Τα ΝΕΑ» η πρώην υπουργός  Εργασίας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας δεύτερος στη λίστα είναι ο Θόδωρος Πανταλάκης, ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς. Τρίτος είναι ο δ/νων σύμβουλος της Geniki Bank σήμερα και πρώην αναπλ. διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, η αναφορά του οποίου βέβαια αποτελεί και έκπληξη μιας και πρόκειται για ένα πετυχημένο στέλεχος της αγοράς, την οποία συνεχίζει να υπηρετεί. Τη λίστα συμπληρώνει, σύμφωνα με «Τα Νέα» ο οικονομολόγος με διεθνή – πλέον – καριέρα Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος έχει γίνει ευρύτερα γνωστός με την αρθρογραφία του.

Η ιδέα να «δοθεί μάχη» για το πρόσωπο του επόμενου ενοίκου της ΤτΕ γεννήθηκε στην Κουμουνδούρου, όπως γράφει η εφημερίδα, έπειτα από φιλική συμβουλή του Δημήτρη Χριστόφια προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρεται να είπε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ένταξη της Κύπρου στο μνημόνιο: «Πρόσεξε. Η μοναδική θέση που πρέπει να προσέξεις στην κυβέρνηση σου είναι αυτή. Εγώ έτσι την έπαθα».

By