Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι 10 πιο ακριβές και οι 10 πιο φθηνές πόλεις στον κόσμο

Πιστεύετε ότι το κόστος ζωής στην πόλη σας είναι υψηλό; Σίγουρα δεν θα φτάνει τα υπέρογκα ποσά που χρειάζεται κάποιος για να ζήσει στο Σίδνεϊ ή στη Ζυρίχη.

Την Τρίτη ο Economist δημοσίευσε τη φετινή λίστα με τις 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο και όλες τους ξεπερνούν κατά πολύ, ακόμα και τις απαιτήσεις του Λονδίνου.

sing-660_0

Η λίστα των 10 ακριβότερων πόλεων επιλέχθηκε ανάμεσα σε 130 συνολικά πόλεις και βασίζεται σε περισσότερους από 400 διαφορετικούς δείκτες τιμών, από το κόστος των βασικών ειδών μέχρι το κόστος της θέρμανσης. Παράλληλα, το περιοδικό παρουσίασε σε μία δεύτερη λίστα και τις 10 πόλεις με το χαμηλότερο κόστος ζωής

ΟΙ 10 ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ

10 Κοπεγχάγη – Δανία

Μία φιάλη δύο λίτρων αναψυκτικού στην Αγγλία στοιχίζει 1,50 λίρα. Αλλά στην Κοπεγχάγη, είναι 3 λίρες επιπλέον.

 9 Καράκας -Βενεζουέλα

Ο μέσος εργαζόμενος στο Καράκας βγάζει περισσότερα από 380 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, αλλά ένα τυπικό διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, κοστίζει περισσότερα από 970 ευρώ.

 8 Μελβούρνη – Αυστραλία

Αν είστε καπνιστής, καλύτερα να αποφύγετε την Μελβούρνη, αφού ένα πακέτο τσιγάρα, εκεί, μπορεί να κοστίζει μέχρι και 10 ευρώ.

7 Γενεύη – Ελβετία

Με τους πλούσιους κατοίκους της να κερδίζουν έως και 4.100 ευρώ το μήνα, έρχεται ως έκπληξη να δούμε ότι η Γενεύη είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη στον κόσμο, αφού για να αγοράσεις ένα διαμέρισμα, κοστίζει περισσότερα από 9.400 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 6 Τόκιο – Ιαπωνία

Η ιαπωνική πρωτεύουσα είναι περιβόητη για τις υψηλές τιμές ακινήτων. Ενα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου πρόσφατα πουλήθηκε στο Τόκιο για πάνω από 13 εκατομμύρια, ενώ μία βραδιά στον κινηματογράφο για δύο άτομα θα κοστίσει περίπου 35 ευρώ.

 5 Σίδνεϊ – Αυστραλία

H αγορά ενός διαμερίσματος στην ίσως ακριβότερη πόλη της Αυστραλίας, κοστίζει περισσότερο από 375.000 ευρώ

4 Ζυρίχη -Ελβετία

Μία επίσκεψη στη Ζυρίχη για δουλειές μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά αν κρυώσετε πληρώνετε μέχρι και 12 ευρώ για ένα σιρόπι. Επιπλέον, ένα διαμέρισμα τριών δωματίων κοστίζει κατά μέσο όρο 2.200 ευρώ το μήνα

 3 Οσλο – Νορβηγία

Αν βρίσκεστε στη νορβηγική πρωτεύουσα και θέλετε να πιείτε κόκκινο κρασί, θα σας κοστίσει 17 ευρώ.

 2 Παρίσι – Γαλλία

Η τιμή, ανά τετραγωνικό μέτρο, για ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης είναι πάνω από 8.200 δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά μέρη στον κόσμο, για να αγοράσετε διαμέρισμα.

 1 Σιγκαπούρη

Παρόλο που ο μέσος εργαζόμενος κερδίζει περισσότερα από 1600 ευρώ το μήνα, μία γκαρσονιέρα κοστίζει ακριβώς το ίδιο. Οσο για μία βόλτα στην πόλη, ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο κοστίζει έως και 65.000 ευρώ.

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

1 Μουμπάι

2 Καράτσι

3 Νέο Δελχί

4 Δαμασκός

5 Κατμαντού

6 Αλγέρι

7 Βουκουρέστι

8 Πόλη του Παναμά

9 Jeddah

10 Ριάντ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By