Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι 5+1 εταιρείες με τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους

Θα τρίβετε τα μάτια σας

employers

Με την ανεργία στην Ελλάδα να σημειώνει κάθε μήνα και νέο ιστορικό ρεκόρ και τους μισθούς να βρίσκονται σε κάθετη πτώση για τους λίγους και τυχερούς που έχουν ακόμη δουλειά που πληρώνει στην ώρα της, η παρακάτω λίστα και τα αξιοζήλευτα χρηματικά ποσά που περιλαμβάνει αποτελούν την απόλυτη αντίθεση.

Πέρα από τον Ατλαντικό, στις ΗΠΑ οι υπάλληλοι σύντομα θα μπορούν να συγκρίνουν τις αποδοχές με αυτές άλλων συναδέλφων τους στην ίδια ή σε άλλη εταιρεία και να διαπραγματεύονται καλύτερα με τους υποψήφιους εργοδότες. Πριν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, η εταιρεία λογισμικού και επεξεργασίας δεδομένων PayScale δίνει μια πρώτη γεύση.

Η κατάταξη που ακολουθεί βασίστηκε σε μισθολογικά στοιχεία του 2012 απ” όπου προέκυψαν οι μέσες αποδοχές ανά εταιρεία. Από το σύνολο των απασχολούμενων εξαιρέθηκαν τα στελέχη των επιχειρήσεων. Επομένως κρατηθείτε, διότι τα αστρονομικά (για τα ελληνικά δεδομένα) ποσά που θα δείτε αφορούν στις μέσες ετήσιες αποδοχές ενός απλού, κοινού, εργαζόμενου.

Microsoft – Μέσες ετήσιες αποδοχές 110.000 δολάρια 

 

job1

Ο λόγος που η Microsoft βρίσκεται στη λίστα με τους πιο γαλαντόμους εργοδότες είναι το γεγονός ότι απασχολεί κυρίως software engineers και άλλους τεχνολογικά εξειδικευμένους υπαλλήλους (επαγγέλματα που είναι έτσι κι αλλιώς καλοπληρωμένα), εξηγεί  η επικεφαλής οικονομολόγος της PayScale. Μάλιστα η εταιρεία είναι πρόθυμη να δώσει και πριμ σε όσους ξεχωρίζουν για την εμπειρία τους, την εκπαίδευσή τους και την ικανότητα να αναλαμβάνουν ευθύνες. Σύμφωνα με την ανάλυση της PayScale, η Microsoft ξεχωρίζει στον κλάδο της δίνοντας ακόμη και έως 17% περισσότερα χρήματα στους υπαλλήλους της από άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Cisco Systems – 108.000 δολάρια

job2

Οπως και στην περίπτωση της Microsoft, έτσι και σε αυτή την εταιρεία η πλειονότητα του προσωπικού της κατέχει υψηλά αμειβόμενες τεχνολογικές ειδικότητες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Cisco πληρώνει τους υπαλλήλους της 9% περισσότερα από ότι συνηθίζεται σε άλλες τεχνολογικές εταιρείες.

Google και Oracle – 102.000 δολάρια

job3

 

Ο κολοσσός του διαδικτύου που ακούει στο όνομα Google και η εταιρεία τεχνολογίας Oracle, ταυτίζονται απόλυτα αναφορικά με τις αποδοχές των υπαλλήλων τους. Και οι δύο είναι γεμάτες με web developers, software engineers και άλλους ειδικούς τεχνολογίας, αναφέρει η PayScale. Η βασική διαφορά τους ωστόσο έγκειται στο πόσα περισσότερα δίνουν στο προσωπικό τους σε σχέση με τις άλλες εταιρείες του κλάδου όπου δραστηριοποιούνται. To ποσοστό για την Google είναι στο 17% ενώ για την Oracle στο μόλις 3%.

Chevron – 95.000 δολάρια

job4

Αν και όσοι δουλεύουν σε πρατήρια καυσίμων της εταιρείας μπορεί να βλέπουν ένα τελείως διαφορετικό ποσό στο λογαριασμό μισθοδοσίας, η Chevron διαθέτει πλήθος μηχανικών πετρελαιοειδών και άλλων ειδικών. Οπως δείχνουν τα στοιχεία η εταιρεία ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό δίνοντας στους υπαλλήλους της 12% περισσότερα σε σχέση με άλλους εργοδότες στον τομέα ενέργειας.

Fannie Mae – 93.600 δολάρια

job5

 

Οι μισθοί στην κρατική αμερικανική τράπεζα ενυπόθηκων δανείων μπορεί να υπολείπονται αυτών που επικρατούν στις τεχνολογικές εταιρείες που προηγήθηκαν, αλλά η «ψαλίδα» δεν είναι και τόσο μεγάλη.  Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της PayScale, η Fannie May πληρώνει 19% περισσότερα απ” ότι άλλες εταιρείες που ασχολούνται με υποθήκες.

 

Ελ. Τριανταφύλλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By