Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι G7 στηρίζουν την Ουκρανία, ο Κέρι μεταβαίνει στο Κίεβο

Συνεχίζει να στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας η Δύση

crimeaukraine595

Θα παρέχουμε οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία ενώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα λάβει δράσεις για να στηρίζει την οικονομία της χώρας, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών των 7 ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών.

«Είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να παρέχουμε ισχυρή οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της G-7 σε κοινή τους δήλωση.

Υποστήριξαν, επίσης, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνει αυτή την εβδομάδα στο Κίεβο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων, η παρουσία του οποίου κρίνεται απαραίτητη ώστε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών ενίσχυσης της χώρας με την παροχή χρηματοοικονομικών και πολιτικών συμβουλών για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πιο πιεστικό τρόπο.

«Η στήριξη του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμη για το ξεκλείδωμα επιπλέον βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, την ΕΕ καθώς επίσης και από διμερείς πηγές» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ, Γαλλίας, Καναδά, Ιαπωνίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γερμάνιας.

Στο διπλωματικό επίπεδο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας προκειμένου να έχει σειρά επαφών με την νέα κυβέρνηση και να επαναλάβει τη στήριξη της Ουάσινγκτον στο νέο καθεστώς. Στο Κίεβο θα είναι και η υπεύθυνη Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνάντηση των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα δώσει το παρόν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που είχε συναντήσεις με αξιωματούχους την Κυριακή στη χώρα.

By