Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οκτώ χρόνια κάθειρξη σε Σαουδάραβα για προσβολή του μονάρχη

Το εφετείο επέβαλε επίσης στον Σαουδάραβα αυτόν  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ του απαγόρευσε να αναρτά περιεχόμενο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για οκτώ χρόνια

saudiarabia

Ένας Σαουδάραβας ισλαμιστής καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη διότι προσέβαλε τον μονάρχη, κάλεσε σε διαδηλώσεις και επέκρινε τις συλλήψεις εξτρεμιστών από τις υπηρεσίες ασφαλείας μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το εφετείο επέβαλε επίσης στον Σαουδάραβα αυτόν, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ του απαγόρευσε να αναρτά περιεχόμενο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για οκτώ χρόνια.

Ο άνδρας αυτός κατηγορείτο ότι είχε «υποκινήσει τις οικογένειες προσώπων που έχουν συλληφθεί για λόγους ασφαλείας να διαμαρτυρηθούν μέσω αναρτήσεων στο Twitter, ανεβάζοντας βίντεο στο YouTube και κείμενα σε άλλα κοινωνικά δίκτυα», είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Φαχντ αλ Μπάκραν, σύμφωνα με το SPA.

Ο Σαουδάραβας αυτός καταδικάστηκε επίσης διότι «περιύβρισε» τον μονάρχη Αμπντάλα, θρησκευτικούς ηγέτες και το δικαστικό σύστημα και διότι επέκρινε τις υπηρεσίες ασφαλείας για τις συλλήψεις ισλαμιστών.

Επίσης διωκόταν διότι υποστήριζε τη διεξαγωγή του ιερού πολέμου, του τζιχάντ, στο εξωτερικό.

Η Σαουδική Αραβία ανακήρυξε την Παρασκευή τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και οργανώσεις που υποστηρίζουν τον ιερό πόλεμο «τρομοκρατικές οργανώσεις» και έδωσε τελεσίγραφο στους υπηκόους της οι οποίοι πολεμούν στο εξωτερικό να επιστρέψουν, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αντιμετωπίσει κάθε απειλή για την ασφάλειά της από εξτρεμιστές.

By