Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολάντ: «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς» για τον Γάλλο υπήκοο

Που απήχθη από ισλαμιστική οργάνωση στην Αλγερία

FRANCE

O Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε σήμερα από τη Νέα Υόρκη ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε «κανέναν εκβιασμό, καμία πίεση, κανένα τελεσίγραφο» την στιγμή που ένας Γάλλος απήχθη από ισλαμιστική οργάνωση στην Αλγερία, η οποία και απειλεί ότι θα τον εκτελέσει.

«Όσο σοβαρή κι αν είναι αυτή η κατάσταση, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, σε καμία πίεση, σε κανένα τελεσίγραφο, ας είναι το πλέον απεχθές, το πλέον άθλιο» δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους.

«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στις ιρακινές αρχές» σημείωσε ακόμη.

Απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ «προκειμένου να μπορέσουμε να συνεργαστούμε καλύτερα και προκειμένου οι υπηρεσίες να μπορέσουν να ανταλλάξουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες».

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις αλγερινές δυνάμεις ασφαλείας ότι θα γίνουν τα πάντα για να βρούμε τον συμπατριώτη μας», υπογράμμισε.

Χαιρέτισε ακόμη την «αξιοπρέπεια και το θάρρος της οικογένειάς του» και ανέφερε ότι μίλησε σήμερα με τους γονείς του.

Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε τέλος ότι η Γαλλία έχει λάβει «όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις (…) προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενες απειλές επιθέσεων».

By