Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΛΜΕ: Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν τις κινητοποιήσεις μας

Απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου

Press conference / Συνέντευξη τύπουΑπέρριψαν κατηγορηματικά οι εκπρόσωποι των καθηγητών την πρόταση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για μορατόριουμ κινητοποιήσεων σε ό,τι αφορά τις εθνικές και τις θρησκευτικές εορτές, καθώς τις επισκέψεις του στην επαρχία.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν, το πότε, το πού και το πώς των κινητοποιήσεών μας» απάντησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ στον κ. Λοβέρδο, κατά τη συνάντηση που είχαν.

«Έκανα μία πρόταση μετά τα μέτρα τα οποία υπήρξανε στις πρόσφατες παρελάσεις. Παρεκάλεσα, ζήτησα να υπάρξει ένα μορατόριουμ, ας πούμε για την 25η Μαρτίου, μετά από λίγους μήνες, ή, αν το πούμε γενικότερα, για τις εθνικές επετείους και γιορτές, λίγες στιγμές το χρόνο είναι αυτές, να μην παρακωλύονται οι εκδηλώσεις των επετείων επειδή, και εκείνη τη στιγμή τη θεωρεί, ένας συνδικαλιστικός φορέας ότι είναι η στιγμή κατάλληλη να εκφράσει τις απόψεις του για κάποιο θέμα που τον απασχολεί», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας μετά το πέρας της συνάντησης.

«Επίσης ζήτησα από την ΟΛΜΕ, επειδή κινούμαι σε όλη τη χώρα και επειδή έχω απόλυτη διάθεση και εκεί που κινούμαι να βλέπω και τις ΕΛΜΕ και τις τοπικές ΔΟΕ, να ορίζουμε ειδική συνάντηση και να εκφράζονται εκεί με όποιον τρόπο θέλουν, το πιο μαχητικό, τις δικές τους απόψεις, να προωθούν τα θέματα τους αλλά να μην παρακωλύουν τις εκδηλώσεις στις οποίες θέλω εγώ να παραστώ ή τις οποίες το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει, να μην παρακωλύεται η εκ μέρους μου άσκηση αυτοπρόσωπης εποπτείας σε όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε.

By