Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο υπουργοί πλήττουν τις πανελλαδικές για να πάρουν τις εξετάσεις οι πανεπιστημιακοί

Καταγγελία-σοκ από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ – Άγρια κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Στιγμιότυπο 2013-05-11, 10.25.44 AMΣτο κόκκινο ανέβηκε η αντιπαράθεση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την ώρα που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση τα φύλλα επιστράτευσης των απεργών ώστε να γίνουν ομαλά και στην ώρα τους οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών καθηγητών κ. Παπαχρήστος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία.

«Υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί “σημαδεύουν” τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση προκαλεί τώρα το θέμα, στην περίοδο των εξετάσεων, ώστε «και να πετύχει τις αλλαγές και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών.

Ό,τι είχε σχεδιάσει η κ. Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη» είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ενεπλάκη σε έντονη κόντρα με τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. «Πόσα χρόνια έχεις να μπεις σε τάξη για να διδάξεις;» ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ. «Έξι χρόνια» απάντησε ο κ. Παπαχρήστος για να ρωτήσει με τη σειρά του: «Εσύ πόσο πληρώνεσαι για να είσαι βουλευτής;». Το φραστικό επεισόδιο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα με τον πρόεερο της ΟΛΜΕ να φωνάζει προς τον κ. Γεωργιάδη: «Ντροπή σου. Δεν περιμένω κάτι καλύτερο απο βουλευτή που αποκάλεσε δημόσια τους καθηγητές γαϊδούρια που τα ξύνουν».

By