Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Μηνύματα των επισήμων για την 25η Μαρτίου

Στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές και στελέχη κομμάτων

parelash648_281013

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη, με την καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και οργανώσεις, σύλλογοι αναπήρων πολέμου και απογόνων Μακεδονομάχων, εθελοντές, πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού παρέλασαν κατά μήκος της νέας παραλίας, περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές και στελέχη των κομμάτων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πρόξενοι ξένων χωρών, στρατιωτικοί, κ.α.

Το πρωί εψάλλη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Γ’ ΣΣ.

«Εκπέμπεται μέσα από αυτή την εθνική επέτειο ένα διαρκές μήνυμα. Όταν ο ελληνικός λαός είναι μονιασμένος τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι κερδίζουν, δε χάνουν» δήλωσε με τη λήξη της παρέλασης,ο κ. Καλαφάτης, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους και πρόσθεσε : «Κι αυτό το μήνυμα είναι επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, γιατί όπως υπήρξε η επανεκκίνηση της νεώτερης ιστορίας μας το 1821 μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει και μια επανεκκίνηση σήμερα, πάλι μέσα από θυσίες των σύγχρονων Ελλήνων για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας στις δικές μας δυνάμεις για ένα αύριο που χαράζει καλύτερο».

«Το παράδειγμα, που μεταφέρεται σε μας από αυτή τη σημαντική εορτή μνήμης είναι ότι όλοι οι Έλληνες μαζί με ομοψυχία, θέληση και αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας.

«Παρακολουθήσαμε την καθιερωμένη παρέλαση, ευχαριστηθήκαμε τη νεολαία» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. Απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα ασφαλείας, λόγω των οποίων ο κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση σε κάποια απόσταση απάντησε ότι «τα φράγματα για τον κόσμο δεν είναι και το καλύτερο δυνατόν», σημειώνοντας πάντως ότι έχει «εκφρασμένη άποψη» για τις παρελάσεις.

Επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας.

By