Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Μαζιώτη

«Είμαι επαναστάτης, δεν απολογούμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά

maziotis

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Νίκου Μαζιώτη στον ανακριτή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, στο ισόγειο του νοσοκομείου κρατουμένων στον Κορυδαλλό.

Ο Μαζιώτης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, διατήρησε την ίδια γραμμή με την πρώτη φορά, όταν ο ανακριτής τον είχε επισκεφτεί στον Ευαγγελισμό για να του πάρει κατάθεση.

«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι εκείνοι που επέλεξαν την κοινωνική και οικονομική γενοκτονία που ζει σήμερα η χώρα και όχι όσοι παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του συστήματος», δήλωσε στον ανακριτή, αρνούμενος εκ νέου να απολογηθεί.

Σε ερώτηση του ανακριτή για το τι επαγγέλλεται, ο Μαζιώτης φαίνεται να έδωσε την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή είναι «επαναστάτης».

Ο Μαζιώτης κρατείται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Δεν έχει δικαίωμα προαυλισμού με τους υπόλοιπους κρατούμενους και στο διπλανό κελί ασφαλείας κρατείται ο καταδικασθείς για τη δράση της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός.

Η αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνές της για τον εντοπισμό της γιάφκας και της συντρόφου του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

By