Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

«Η κυβέρνηση δεν πηγαίνει ποτέ διακοπές»

YPSYMB

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, διάρκειας 24 μόλις λεπτών, που είχε αντικείμενο τον ορισμό την νέας ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε συμβουλές στους υπουργούς του ενόψει των διακοπών.

Με το Πολυνομοσχέδιο να είναι πια νόμος του κράτους και τον φόρο ακινήτων στον πάγο για ένα μήνα μετά την παράταση που δόθηκε για την καταβολή της πρώτης δόσης, ο πρωθυπουργός έδωσε «εντολή» στους υπουργούς του να πάνε διακοπές για να ξεκουραστούν αλλά να τον ενημερώσουν.

«Όλοι έχουμε ανάγκη από λίγες μέρες διακοπών» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του και έσπευσε να προειδοποιήσει ότι «η κυβέρνηση όμως δεν πηγαίνει ποτέ διακοπές«.

Έτσι, ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να ενημερώσουν τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Φώτη Καημενάκη, για το που θα βρίσκονται και πόσες μέρες θα λείψουν. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε ακόμα από τους υπουργούς του να φροντίσουν τις ημέρες που θα λείψουν, το υπουργείο να λειτουργεί κανονικά και εν τη απουσία τους να βρίσκονται στις θέσεις τους ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ. Νίκος Αγγελάρας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο κ. Μιχάλης Ζυμής. Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίστηκαν οι Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλης και Παναγιώτης Ρουμπής. Αντιπρόεδροι Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγομένου.

Ακολουθήθηκε η εντολή του πρωθυπουργού να τηρηθεί η επετηρίδα.

By