Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώνεται το παζλ του ανασχηματισμού

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της «τρικέφαλης» κυβέρνησης που ακούει στο όνομα… ανασχηματισμός

FOSPHOTOS / Μενέλαος Μυρίλλας
FOSPHOTOS / Μενέλαος Μυρίλλας

Συχνά οι φήμες για να ισχύουν, θα πρέπει πρώτα να διαψευστούν. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον ανασχηματισμό, που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησής του.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, όσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνιζαν με ξεκάθαρο τρόπο πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά να έχει καταλήξει στη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί μια συμπαγή κυβέρνηση, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα τα οποία κρίνουν την επιτυχία του προγράμματος και να μπορεί να ξεπεράσει κάθε «σκόπελο» που ενδεχομένως να βάζει η Τρόικα.

Από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητηθεί μια μικρή παράταση του χρόνου ανακοίνωσης του ανασχηματισμού προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κομματικές διαδικασίες, με το συνέδριο και την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος.

Μεγάλο φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση θεωρείται ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Νίκος Ανδρουλάκης που εξελέγει πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Παράλληλα, κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνιζαν πως η ηγεσία του κόμματος είναι «ανοιχτή» στην ενεργητική της συμμετοχή στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται αν θα βρεθεί εντός σχήματος και ο Φώτης Κουβέλης.

 

 

By