Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώνονονται οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Το δικαστήριο αναμένει να ακούσει τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου

TsoxatzopoulosΠρος ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου βαίνει η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου αναμένεται τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, να ξεκινήσουν οι απολογίες, με πρώτο, κατά τη σειρά του κατηγορητηρίου, τον πρώην υπουργό.

Το δικαστήριο αναμένει να ακούσει τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου σε όσα του καταλογίζονται, σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία, για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, όμως, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ανοίξει τον κύκλο των απολογιών, καθώς είχε ζητήσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου και των συγκατηγορουμένων του, Νίκου Γεωργουλάκη, εκπροσώπου εμπλεκόμενης εξωχώριας εταιρίας, και Σπύρου Χατζηνικολάου, δικηγόρου στην Κύπρο.

Στη σημερινή διαδικασία, μεταξύ των μαρτύρων του κ. Σμπώκου κατέθεσε ο εξάδελφός του, Βασίλης Σμπώκος, ο οποίος περιέγραψε τη σχέση του κατηγορούμενου με τον πρώην υπουργό ως «αυστηρά κομματική και υπηρεσιακή» συμπληρώνοντας: «Δεν είχα καταλάβει να είχαν ποτέ προσωπικές σχέσεις». Ο μάρτυρας περιέγραψε τον εξάδελφό του ως «το αριστερό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ» αναφέρθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα του και τόνισε: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον Γιάννη».

Ο μάρτυρας αμφισβήτησε όσα λέγονται για την περιουσιακή κατάσταση του κατηγορούμενου, σημειώνοντας ότι έχει μόνο το σπίτι του πατέρα του στα Ανώγεια, το οποίο δεν έχει καν ανακατασκευάσει.

Ο μάρτυρας του κ. Γεωργουλάκη, Φώτιος Δημήτριος, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε να γίνει εκπρόσωπος της ΝΟΜΠΙΛΙΣ χωρίς να γνωρίζει «την ουσία της υπόθεσης» και πιστεύοντας απόλυτα τις διαβεβαιώσεις της συγκατηγορουμένης του λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου πως «όλα ήταν καθαρά».

Επίσης, στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας του κατηγορούμενου Σπύρου Χατζηνικολάου, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Αλέκος Μαρκίδης. Αναφερόμενος στη σύσταση της εταιρίας ΤΟΡΚΑΣΟ ο κ. Μαρκίδης υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε κατ” εντολή Ζήγρα, ο οποίος είχε συστηθεί ως έμπορος ξυλείας και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ξέρει ότι ενεργεί για τον πρώην υπουργό.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By