Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός: Παιχνίδι χωρίς αύριο με τη Μάλαγα

 

Μέσα ο Σπανούλης, απόντες οι Πρίντεζης-Περπέρογλου

1Νίκη για να συνεχίσει να ορίζει την τύχη του θέλει απόψε ο Ολυμπιακός που φιλοξενείται από τη Μάλαγα στο «Μαρτίν Καρπένα» (21:45, ΔΤ), για τη 12η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι», που την περασμένη εβδομάδα επικράτησαν εύκολα στο ΣΕΦ της Λαμποράλ σπάζοντας το κακό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών στη φάση των «16», θέλουν να επιστρέψουν από την Ισπανία με το ροζ φύλλο αγώνα το οποίο και θα τους επιτρέψει να μείνουν σε τροχιά πρόκρισης, ενώ θα τους δώσει τη δυνατότητα να είναι εκείνοι που με τα αποτελέσματα τους θα καθορίσουν τη συνέχεια τους στη διοργάνωση. Σε αντίθετη περίπτωση, πάντως, ο Πρωταθλητής Ευρώπης δεν «χάνεται» όμως ενδεχομένως το μέλλον του να βρεθεί στα χέρια ενός εκ των αντιπάλων του στον Ε’ όμιλο.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η ομάδα της Ανδαλουσίας. Έχοντας το ίδιο ρεκόρ με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε (5-6) οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα αντιμετωπίζουν την εντός έδρας αναμέτρηση με την ελληνική ομάδας σαν… τελικό. Εξάλλου έχουν και κίνητρο παραπάνω μιας και θα αγωνιστούν μπροστά στον κόσμο τους και επιπλέον θέλουν να «σπάσουν το ρόδι» με τους «ερυθρόλευκους» αφού έχουν… «υποκύψει» και στους τρεις φετινούς αγώνες με τους Πειραιώτες.

Στο σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει κανονικά στο αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη που από το ματς με την Κούτσα έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά την τενοντίτιδα στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε. Μάλιστα η αύρα και η θετική ενέργεια που προσέδωσε στην ομάδα κόντρα στου Βάσκους ήταν εμφανής. Απόντες από την άλλη θα είναι οι τραυματίες, Γιώργος Πρίντεζης και Στράτος Περπέρολγου.

Προβλήματα έχουν και οι γηπεδούχοι. Ο προπονητής της Μάλαγα, Ζοάν Πλάθα, ανέφερε πως η συμμετοχή του Κέινερ-Μέντλεϊ είναι απίθανη στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ εκτός πλάνων του βρίσκονται οι επίσης τραυματίες Χετσχάιμερ και Βιδάλ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Μίλια Βοΐνοβιτς (Σερβία).

 

By