Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο ιδρύει η Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Εθνικό Μέτωπο (FN), δήλωσε ότι δεν έχει «καμία ανησυχία για την μελλοντική ύπαρξη» μιας ακροδεξιάς πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς πάντως να είναι σε θέση να ανακοινώσει τον σχηματισμό της

article_marine_lepen
Η κ. Λεπέν έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του ολλανδικού αντιμεταναστευτικού Κόμματος Ελευθερίας (PVV) Χέερτ Βίλντερς και στελέχη του αυστριακού FPÖ, της ιταλικής Λέγκας του Βορρά και του βελγικού Vlaams Belang.

Για τη δημιουργία μιας πολιτικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο χρειάζονται τουλάχιστον 25 βουλευτές από επτά χώρες.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν παρά πέντε χώρες, όμως «υπάρχει μια ιδιαίτερα σταθερή βάση από 38 βουλευτές», πρόσθεσε.

Η Γαλλίδα πολιτικός σημείωσε ότι «εξετάζονται πιθανοί συνδυασμοί». «Ο αριθμός των πιθανοτήτων μας κάνει εξαιρετικά αισιόδοξους», υπογράμμισε.
Η κ. Λεπέν πρόσθεσε ότι και άλλα κόμματα επιθυμούν να δημιουργήσουν πολιτική ομάδα, χωρίς αρχικά να αναφερθεί στον επικεφαλής του ευρωφοβικού κόμματος UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ. «Η βασική αρχή μιας διαπραγμάτευσης είναι η διακριτικότητα», είπε. «Λυπάμαι Νάιτζελ αλλά θα σχηματίσουμε την ομάδα μας», υπογράμμισε.

«Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να συγκεντρώσουμε επτά κόμματα», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Βίλντερς.

By