Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ομπάμα: Δύσκολη η εκεχειρία στη Γάζα

Μετά τους φόνους δύο ισραηλινών στρατιωτών και την αιχμαλώτιση ενός ακόμη

gaza

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε απόψε ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μετά τους φόνους δύο ισραηλινών στρατιωτών και την αιχμαλώτιση ενός ακόμη.

Ο Ομπάμα κάλεσε τη Χαμάς και τις άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις να απελευθερώσουν τον Ισραηλινό στρατιώτη, κάτι που χαρακτήρισε προϋπόθεση για να αμβλυνθεί η ένταση και να αποκατασταθεί η εκεχειρία.

«Εάν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την προσπάθεια να διευθετηθεί αυτή η κατάσταση, ο στρατιώτης αυτός πρέπει να απελευθερωθεί άνευ όρων το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγο.

«Μια εκεχειρία είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τους σκοτωμούς, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ορισμένα από τα ζητήματα που δημιούργησαν την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η προσπάθεια να αποκατασταθεί (η εκεχειρία) θα αποτελέσει μια πρόκληση, αλλά θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθειες», συμπλήρωσε.

By