Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ομπάμα: Καμία στρατιωτική συμπλοκή με τη Ρωσία

Στρατιωτική εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην ουκρανική κρίση που φέρνει αντιμέτωπες Ρωσία και Δύση απέκλεισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του

obama

«Δεν θα εμπλακούμε σε στρατιωτική εξόρμηση στην Ουκρανία. Αυτό που θα κάνουμε είναι να κινητοποιήσουμε όλα τα διπλωματικά μας μέσα για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μία δυνατή διεθνή συμμαχία που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα: η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει το μέλλον της» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι ακόμη και οι Ουκρανοί θα αναγνώριζαν ότι για εμάς δεν θα ήταν κατάλληλη μία στρατιωτική συμπλοκή με τη Ρωσία, και δεν θα ήταν καλό ούτε για την ίδια την Ουκρανία» δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο KNSD του Σαν Ντιέγκο.

putin_obama

«Δεν χρειάζεται να πυροδοτήσουμε ένα πραγματικό πόλεμο τη Ρωσία. Οι Ουκρανοί δεν το θέλουν αυτό. Κανείς δεν θα το ήθελε αυτό» συνέχισε στη σκιά της προσάρτησης της Κριμαϊκής Χερσονήσου από τη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραχώρησε συνεντεύξεις σε έξι τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα την Τετάρτη.

Μιλώντας στο KNSD ο Ομπάμα επέμεινε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν «ενήργησε από αδυναμία, όχι από δύναμη», λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν «αισθάνεται άνετα» βλέποντας χώρες να χαλαρώνουν τους δεσμούς με το Κρεμλίνο προς όφελος μεγαλύτερης ελευθερίας να συνδιαλλαγούν με τη Δύση

By