Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ομπάμα: Να δράσουμε ενάντια στα σκοτεινότερα ένστικτα του ανθρώπου

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρουσε τον  κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα αντισημιτισμού

030614-politics-obama-ukraine
Στην βίαιαη πορεία της ανθρωπότητας αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τελετής του Ιδρύματος του Ολοκαυτώματος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας με την οποία τιμήθηκε με το βραβείο του πρεσβευτή της ανθρωπότητας. «Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε τους σημερινούς πρώτους τίτλους των ειδήσεων: τον όλεθρο στη Συρία, τις δολοφονίες και τις απαγωγές των κοριτσιών στη Νιγηρία, τις θρησκευτικές συγκρούσεις, τις φυλετικές συγκρούσεις , τις συρράξεις στην Ουκρανία και τη Συρία για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε καταστείλει τα σκοτεινότερα ένστικτα του ανθρώπου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα αντισημιτισμού,αναφερόμενος   στις επιθέσεις κατά των δύο εβραϊκών ιδρυμάτων στο Κάνσας και τη διανομή φυλλαδίων στην ανατολική Ουκρανία που ζητούν την καταγραφή των Εβραίων. «Καμία από τις τραγωδίες που βλέπουμε σήμερα δεν θα φθάσει τις τρομακτικές διαστάσεις του Ολοκαυτώματος… ωστόσο απαιτούν την επαγρύπνησή μας, απαιτούν να μην αποστρέψουμε το βλέμμα» τόνισε.
 «Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, όπου υπάρχει κάποιες φορές αμφισημία.» πρόσθεσε.  «Ακόμη και όταν ο δρόμος δεν είναι ξεκάθαρος. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Και σε αυτό περιλαμβάνεται και το ανερχόμενο κύμα του αντισημιτισμού στον κόσμο κατέληξε καλώντας τους  Αμερικανούς να αντιδράσουν κατά κάθε ρητορικής που απειλεί την ύπαρξη του Ισραήλ και να υποστηρίξουν «την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής στην ασφάλεια του Ισραήλ». Σημειώνεται ότι το ίδρυμα του Ολοκαυτώματος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας ιδρύθηκε από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ μετά την ταινία του «Η Λίστα του Σίντλερ».

 

By