Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διστάζει για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να σπεύσουν να εμπλακούν σε έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Obama Debt ShowdownΔιστακτικός απέναντι σε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να μεταβάλει την πορεία της σύρραξης.

«Εάν εφαρμοσθεί ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, είναι πιθανόν να μην διευθετηθεί η κατάσταση στο εσωτερικό της ζώνης αυτής» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε από τον Λευκό Οίκο στο δημόσιο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS πριν αναχωρήσει για τη Βόρεια Ιρλαδία.

«Είναι δύσκολο να αντιληφθείτε το πολύπλοκο της κατάστασης και το ότι δεν πρέπει να σπεύσουμε να αναμειχθούμε σε έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή», τόνισε.

Αναφερόμενος στην στρατιωτική υποστήριξη προς τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις την οποία υποσχέθηκε η Ουάσινγκτον αφού κατηγόρησε το συριακό καθεστώς για τη χρήση αερίου σαρίν στη σύρραξη, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε: «Είπα ότι θα αυξήσω την υποστήριξη τόσο προς την πολιτική όσο και προς την στρατιωτική αντιπολίτευση. Δεν προσδιόρισα ακριβώς τι κάνουμε και δεν θα το κάνω κατά τη διάρκεια αυτής της εκπομπής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By